Кои спортове се радват на най-многобройна фенска маса?

16:12 | 24 февруари 2022
Автор: Антон Груев
Снимка: Nostrabet
Снимка: Nostrabet

Спортът в световен мащаб се наблюдава от милиарди хора. Различните дисциплини, отбори и състезатели имат своите фенове, които ги подкрепят и обичат. Разбира се, някои спортове са предпочитани пред други и се радват на повече привърженици. В този ред на мисли, решихме да надникнем зад завесата и да видим, кои състезания се радват на най-многобройната фенска маса в целия свят. В следващите редове ще видим какви са предпочитанията на спортните запалянковци.

По всяка вероятност сте чували, че футболът (Царят на спортовете), е най-известената спортна игра. Този спорт има близо 3.5 фенове в цялата планета, като с напредъка на времето тази цифра ще се увеличава. В това число влизат както играещите футбол, така и тези, които просто гледат мачовете.

Това е и една от причините лицензираният букмейкър Палмс Бет да предлага изчерпателен футболен раздел в. Вие може да създадете акаунт следвайки подробните инструкции в https://nostrabet.com/registraciq-v-palms-bet/, където пише всичко за сайта за спортни залози и казино игри. Там ще попаднете и на останалите популярни спортове със солиден брой фенове.

Може би някои ще се изненадат, но втората дисциплина, която се радва на огромна фенска подкрепа, е крикетът. Той има 2.5 млрд. привърженици в световен мащаб, като това поне сочат официалните данни. Да, може би тук ще възникнат спорове, но сме длъжни да отразим реалността, както я посочват анализаторите, специалистите и статистиците следящи спорта.

На третото място пък е поставен бейзболът. Неговите привърженици наброяват 500 милиона, а със сто милиона по-малко за последователите на баскетбола. И двете спортни състезания могат да се похвалят с голяма гледаемост, а също и с много на брой практикуващи въпросните спортове.

Горепосочените статистически данни обаче са изнесени спрямо преброяването на феновете в реалния живот. Ако погледнем цифрите онлайн, ще видим някои съществени разлики. Според анализите хокеят изпреварва футбола по гледане в интернет. Това важи и за американския футбол и бейзболът радващи са милиарди поддръжници пред компютърните монитори и дисплеите на мобилните устройства. Ето защо, е нужно да бъдем коректни със статистиката.

И, макар че онлайн феновете на места, са повече от тези в реалния живот, не можем да пренебрегнем доминацията на футбола. Това е спортът, който обединява всички нации и хора от всички възрасти. Стадионите често са препълнени, а дойдат ли Европейско или Световно първенство, гражданите от всяка една държава сядат дружно, за да проследят мачовете.

Ако трябва да обобщим написаното до момента, ще видим, че футболът, крикетът, баскетболът и хокеят получават най-многобройната фенска маса. Естествено, не можем да омаловажим поддръжниците на тениса, бокса и зимните спортове, които също са немалко на брой. Тук в статията обаче не изказваме личното си мнение, а се базираме на направените проучвания.

В обобщение

С напредъка на времето спортът става все по-интересен. Появяват се нови отбори и играчи, а конкуренцията се засилва. Тази тенденция произвежда нови фенове, които пълнят стадионите, спортните зали и игрищата. Водейки се от горното можем да очакваме различни промени в интереса към съществуващите дисциплини. А сега, с надеждата, че тази публикация е била полезна за вас, се разделяме и ви желаем приятни емоции с любимите ви спортове.