В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Навлизаме в десетилетието на инфраструктурното развитие на Космоса

Джефри Манбър, главен изпълнителен директор на Nanoracks, В развитие, 14.01.2020

Космосът е свързан изцяло с всекидневния живот. Той служи за навигация и общуване и ще започне да променя начина, по който се справяме със здравето и замърсяването. Следващата стъпка е развитието на инфраструктура и ерата на колониите, коментира Джефри Манбър, главен изпълнителен директор на Nanoracks, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Хората искат да разкриват нови територии. Но това е бизнес. Целим да проучваме Космоса и да развиваме медицината, да разрешаваме проблемите на екологията, горите и планетата", отбеляза Джефри Манбър.

"В космическо пространство има и сътрудничество, и конкуренция. Във Франция и Италия, САЩ компании се конкурират, но има и сътрудничество - например, с Европейската космическа агенция и НАСА. Нито една страна и компания не може сама да навлиза в Космоса. Това е свободна пазарна конкуренция".

"Човешкото тяло, мозък и дух са готови за Космоса", категоричен е Манбър.

"Частната индустрия ще започне да изгражда космически хотели, депа за гориво - "бензиностанции в Космоса", заводи и т.н.".

"Първите космически колонии ще бъдат малки местообитания за 10-20 души, могат да бъдат и под формата на космически кораб на SpaceX, където да пътуват 50 души. Можем да сглобим няколко местообитания, за да направим нещо по-голямо. Може да създадем изкуствена гравитации. Може би първите колонии ще бъдат космически болници", твърди Джефри Манбър.

 

Последни новини
Още от В развитие