В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пазарът на сливания и придобивания в България се забавя и не се развива добре

Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital, В развитие, 08.11.2019

От няколко години има отстъпление на някои от западните купувачи в Централна и Източна Европа. Това се вижда в телекомуникационния сектор, електроразпределителния сектор и финансовите институции. От друга страна, вече има достатъчно силни играчи от Централна и Източна Европа, които познават достатъчно добре средата и местното ниво на риск. Те имат възможността да погледнат по-сериозно на тези активи. Това каза Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital, в предаването "В развитие" с водещ Таня Кръстева

Според него тази тенденция ще се задълбочи през следващите години.

Иванов коментира, че пазарът на сливания и придобивания в България се забавя леко.

„Има три подсегмента. Това са по-големите сделки, които са основно във финансовите институции. Има забавяне при сделките за лоши кредити през тази година. Има някои интересни сделки в IT сектора, които са сравнително малки. Те са интересни, защото купувачите са от САЩ или Западна Европа“.

По думите му всеобщото мнение за българския пазар на сливания и придобивания е, че не се развива добре.

„Остава надеждата, че в IT сектора ще продължават да се случват интересни инвестиции. В момента има много инвестиционни фондове, които ще могат да инвестират в компании. Но обемът е по-малък“.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от В развитие