Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Анализатор: Влязохме в спиралата на печатане на пари, следва инфлация

Красимир Атанасов, финансов анализатор, Светът е бизнес, 07.04.2020

С тази криза се "развързаха ръцете" на правителствата и централните банки и влизаме в един вихър и спирала на печатане на пари. Следващият голям тренд, за който ще говорим, е инфлация, заяви финансовият анализатор Красимир Атанасов в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Важно е да бъдем единни в Европа, да има единна армия. Доста трудно ще се отвори икономиката. Последни предвиждания сочат 10-11% спад на БВП за Европа като цяло на годишна база".

Финансовият анализатор посочи, че в момента има битка между фундамента и стимулите от държавите. От медицинска гледна точка има подобрение, убеден е той.

Още по темата

"Много индустрии няма да могат да се върнат към предишните си нива. Азия се справя много по-добре от Европа и трябва да се поучим от това".

Оценката на Красимир Атанасов е, че нашето правителство все още не осъзнава какво се случва. Според него мерките закъсняват. Той изрази опасенията си за туристическия сектор и земеделието.

Атанасов обясни колко са важни изолацията, предпазните средства и тестването. По думите му те ще повишат и доверието в правителство.

"Инвеститорите се насочват към сектори с по-добри баланси".

"Не сме си взели поука от 2008 г., в момента корпоративният свят е задлъжнял много повече. От друга страна, централните банки и правителствата този път реагираха с много по-големи стимули, което ще бъде контрапункт на рецесията. Но така развиващите се пазари могат да бъдат поставени в трудно положение", смята гостът.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес