Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Израел - стартъп нацията, привличаща 14% от световния рисков капитал

Петър Иванов, изп. директор на АмЧам, Светът е бизнес, 17.06.2019

14% от световния рисков капитал отива в Израел. Тя като държава не участва в целия развой на процес, а се включва, когато види развитие в ползи на всички сфери. Това коментира Петър Иванов, изп. директор на АмЧам, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

InnoStart Forum 2019 се провежда съвместно с Israel-America Chamber  - имаме мрежа от камера в целия свят и 42 в Европа, посочи Петър Иванов.

"Израел в момента е държавата с най-голям брой инженери на глава от населението. Там отдавна се инвестира в иновации във високотехнологичния сектор. Създава се успешната Israel Innovation Authority".

Асоциацията на стартъпите, на венчър капиталистите са наши партньори, спомена Петър Иванов. "Каним хората от цялата екосистема в Израел. Екосистемата - това са образованието, стартъпите, рисковият капитал, държавните учреждения в подкрепа на бизнеса и националната регулаторна рамка", допълни той.

Директните чуждестранни инвестиции отдавна вече не са актуални, твърди Петър Иванов. Трябва да се научим да се рекламираме, за да усвоим повече инвестиции, счита той.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес