Корекция на капиталовите пазари в средносрочен план е неизбежна

Коментар на Елинор Крей, пазарен стратег в Saxo Capital Markets

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Елинор Крей, пазарен стратег в Saxo Capital Markets, коментира обръщането на кривата на доходността в САЩ и прогнозата си за пазарите.

Според нея е нужно по-последователно обръщане на кривата на доходността и по-голям мащаба.

Мисля, че обръщането трябва да достигне около 15-20 базисни пункта и да се запази значително през тримесечието преди да можем да бием камбаната, че предстои неизбежна рецесия.

Крей смята, че сегашната ситуация е повече сигнал с предупредителен характер, отколкото сигнал за тревога.

Стратегът не изключва като възможност силен предстоящ ръст на капиталовите пазари, но смята, че след ниските равнища от декември "вече се намираме в ситуация, в която голяма част от паричната политиката на улеснения е включена в оценката на световните пазари"

Вече навлизаме в новата парадигма на следващото тримесечие, при което лошите новини всъщност ще се окажат наистина лоши, а не отново добри.

"Докато икономическите данни продължават да се влошават заедно с фундаментите капиталовите пазари няма да продължат да пренебрегват това и внезапно ще изпаднат в застой и ще реагират надолу, което означава, че просто няма как да избегнем корекция на капиталовите пазари в средносрочен план", посочи тя.

Очаквайте видео.

Последни новини
Още от Новини