Британският парламент отложи гласуването на ревизираното споразумение за Brexit

Според премиера Тереза Мей дискусиите с Брюксел изискват повече време

Британският премиер Тереза Мей и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Британският премиер Тереза Мей и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Британският парламент няма да гласува ревизираното споразумение за излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) в четвъртък тази седмица, както беше предвидено по-рано. Причината е, че премиерът Тереза Мей се нуждае от още време за преговори с Брюксел, съобщиха от нейния кабинет, предава Investor.bg.

Мей бе упълномощена да потърси ново споразумение с Брюксел, след като сделката в сегашния ѝ вид бе отхвърлена от депутатите на гласуване в края на миналия месец. Оттогава преговорите с ЕС продължават, като основният фокус е поставен върху т. нар. предпазен механизъм за ирландската граница, който не трябва да позволява установяването на фактическа граница между Република Ирландия и Северна Ирландия.

Още по темата

Още по темата

Според говорител на Мей тя е заявила, че дискусиите с ЕС изискват повече време и по тази причина тази седмица няма да бъде проведено гласуването, стана ясно след редовна среща на премиера с кабинета.

По-рано днес Мей заяви, че вярва в способността си да постигне споразумение с Брюксел, което да бъде подкрепено от парламента

 

Последни новини
Още от Новини от света