Американски милиардери съветват да не си купуваме автомобили

Още с излизането от салона стойността на автомобила пада с 30%

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Телевизионният канал CNBC събра коментарите на няколко американски предприемачи, които са категорични, че използването на такси или споделянето на кола е далеч по-изгодно финансово, отколкото придобиването на собствен автомобил, пише Automedia.bg.

В предаването „Make it” гостува Кевин О’Лири – предприемач, инвеститор писател и телевизионна звезда със собствено шоу, който освен, че е милионер, е и един от най-популярните финансови експерти в САЩ. Той е категоричен, че покупката на автомобил е най-голямата грешка на новото хилядолетие.

„Купуването на нова кола звучи отлично, но веднага след като излезеш от салона, нейната стойност пада с 30%. Много хора взимат кредити за купуване на нов автомобил, което е пълна глупост. Защо да плащат повече за нещо, което веднага губи 30% от стойността си. Не правете това! По-добре спестете пари за нещо друго”, твърди О’Лиъри.

На подобно мнение и е авторът на бестселъра „Автоматичен милионер” – Дейвид Бах. Неговата книга дълго време беше сред най-четените в САЩ, като направи писателя много богат.

„Автомобилите са огромен разход – за бензин, ремонт и какви ли още не. Непрекъснато губиш пари. Аз взимам телефона и си поръчвам Uber или друго такси. Спестявам куп пари и се чувствам отлично. Дори всекидневното споделено използване на кола с други хора излиза много по-евтино”, категоричен е Бах.

Последни новини
Още от Начало