Инфлуенсърите – новият тренд при онлайн рекламата

Габриела Руменова, КЗК, Бизнес старт, 26.06.2018

Инфлуенсърите са хората, които споделят в социалните медии снимки, които по някакъв начин показват техният стил на живот, марките, които предпочитат, местата, които посещават с цел техните последователи да бъдат свидетели на това и евентуално да ги имитират. Брандовете са тези, които определят тези инфлуенсъри, като евентуалните хора, които ще рекламират по правилен начин за тяхната аудитория продуктите и услугите им, да ги припознаят като един нов, модерен, актуален начин да лансират повече своите продукти. Това обясни Габриела Руменова, КЗК, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Това не е скрита реклама, а нова и свежа форма, чрез която брандовете достигат до своите потенциални клиенти, защото е доказано, че класическата бранд комуникация вече не е толкова ефективна. За това и се залага на този нов подход, който постига добри резултати“.

Класическата форма на реклама има своите задължителни реквизити, за да може едно съобщение да се нарече наистина рекламно. При инфлуенсърите обаче става дума за едно спонтанно споделяне на съдържание, което не винаги е платено. Потребителите не винаги си дават сметка за това, защото всъщност една част от тези постове са платени от конкретни брандове, които искат по този начин да увеличат своите продажби.

„Плюсът за бранда е, че чрез този инфлуенсър, който се явява като негов посредник, всъщност той може да осъществи директна връзка със своите клиенти. По този начин има възможността да следи непрекъснато, какво е тяхното поведение, как те възприемат продуктите или нови продукти, които се опитват да внедрят на пазара“.

Руменова поясни още, че най-важното за инфлуенсърите е, че те създават уникално съдържание около един бранд, във връзка с преживяването. По този начин се съчетават доверието, което техните последователи имат към самият инфлуенсър и емоцията, която той изживява, ползвайки този продукт. Всъщност се оказва, че около една марка или продукт от дадена от нея, могат да се създадат хиляди видове послания, а не като при обикновената реклама. Всеки един инфлуенсър може да представи по различен начин даден продукт, което прави възможно представянето му по хиляди начини.

Тя допълни още, че съдейки от развитието на социалните мрежи и нарастващото доверие в инфлуенсърите, тази дейност ще се развие, а времето ще покаже, дали тя има нужда от регулация.

Повече по темата вижте във видео материала. 

 

Последни новини
Още от Начало