Заместник-министърът на икономиката подаде оставка

Като причина Александър Манолев изтъква започналата срещу него проверка от Върховна касационна прокуратура за злоупотреба с евросредства

Александър Манолев, заместник-министър на икономиката. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group Александър Манолев, заместник-министър на икономиката. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщава пресслужбата на Министерски съвет.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Друг аргумент, посочен от Манолев, е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва Манолев.

По-рано днес Investor.bg съобщи, че Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на Манолев за злоупотреба с европейски средства на проекта „Изграждане на жилищна сграда за гости в местността “Чинар куши“ гр. Сандански“, финансиран по Програма за развитие на селските райони(ПРСР), която е предизвикана от публикация на 15 април на електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект"? Зам. Министър Манолев отрича“.

Според твърдения в статията Александър Манолев си е построил частна вила с европари, което е  престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност.

Оставката на заместник-министъра е приета от премиера Борисов.

Последни новини
Още от България