Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Транспортът ще е все по-интегриран и екосъобразен

Проф. Симеон Ананиев, председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи, Бизнес старт, 20.04.2020

Животът все повече налага, че транспортът е един и е интегриран. При движението на хора или стоки не е важно какъв ще е транспортът. Важно е той да бъде качествен, бърз и сигурен. Това каза проф. Симеон Ананиев, председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"В тази връзка все повече се говори за интегриран транспорт. Като част от него е интермодалният транспорт - единици, които могат да се пренасят с различните видове транспорт". 

Проф. Ананиев обясни, че интермодалният транспорт представлява съчетание на поне 3 вида транспорт. 

Още по темата

"Първите модални единици, които се използват повече от век, са контейнерите. Но все повече навлизат и непридружаваните ремаркета. Ако ремаркето се качи на ферибот, кораб или влак, то може да пристигне по-бързо и екологично, без да се ангажират шофьори и да се стига до замърсяване на околната среда". 

Той коментира, че все повече се налага мнението, че автомобилният транспорт е удобен и подходящ за разстояние до 1000 км. "При над 1000 километра трябва да се използва железопътният транспорт", заяви той.

"Трябва да има съчетание между различните видове транспорт. Ползите от интегрирания транспорт с участие на железници и воден транспорт са екологични". 

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости от предаването "Бизнес старт" гледайте тук

Последни новини
Още от Бизнес старт