Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви са последните тенденции в проджект мениджмънта?

Михаил Михайлов, председател на PMI България; Андрей Бъчваров, инвеститор в стартъпи; Бизнес старт, 13.11.2019

Project Managemant Institute е създаден преди около 50 години в САЩ. Тази година има юбилей, в България сме представени вече 10 години. Създаден е за целите да подпомага първоначално военната и строителната индустрия, но в последствие всички тези методологии се развиват за целите на всички останали индустрии и много активно за IT и стартъп индустриите. Това каза Михаил Михайлов, председател на PMI България, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Трите основни неща за един стартъп са планиране на бюджет, управление на човешките ресурси и времето за реализацията на един продукт. Това са и най-често срещаните проблеми при повечето стартъпи. Това коментира от своя страна Андрей Бъчваров, инвеститор в стартъпи.

Михайлов съобщи, че Project Management Institute предоставя методология, която е адаптивна за всяка една от индустриите.

„Конференцията Project Management Summit 2019 засяга доста теми. Те са свързани с лидерство, с управление на промяна, хибридни методологии, емоционална интелигентност, включително и изкуствен интелект“

„Имаме проект, който е свързан с въвеждане на практики за управление на проекти в училища и ще го представим на тази конференция. Уменията не са просто корпоративни умения за предприемачи, а са умения за живота. Хората, които могат да прилагат тези умения, биват по-успешни“, коментира още Михаил Михайлов.

Андрей Бъчваров подчерта, че Project Management Institute създава освен умения и манталитет.

„Процесният подход към една корпорация е много по-важен от системния подход“, допълни той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт