Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Техническият университет ще се бори за международна слава

Проф. дн инж. Иван Кралов, новоизбран ректор на Техническия университет- София, Бизнес старт, 06.11.2019

За моя радост Техническият университет е в сравнително добро състояние и това се дължи, както на работещите в него, така и на студентите, и разбира се на тесните връзки с бизнеса, които са традиционно ползотворни за двете страни. Например, в нашето настоятелство дори участват редица от най-големите работодатели в страната. Това каза проф. дн инж. Иван Кралов, новоизбраният ректор на Техническия университет в София, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Ние работим и сме предприели редица съвместни инициативи, които съм убеден, че ще подобрят още повече качеството на изследванията, на висшето образование в университета", каза проф. Кралов.

Според него възможности за подобрение има във всяка една област на университета.

"Най-важното е, че ние вече сме утвърден, национален лидер във висшето техническо образование и научни изследвания"

Още по темата

Целта на Техническия университет е да стане разпознаваемо висше учебно заведение на международно ниво. 

"За тези цел съм предложил редица политики, които касаят по-високо качество на научните изследвания. На второ място, разширяване на географския обхват на кандидат-студентите, по-добро интегриране на студентите като основна част в семейството на университета, и разбира се, издигане имиджа и престижа на преподавателите и служителите", обясни проф. Кралoв.

По неговите думи конкуренцията сред университетите е по-скоро международна. Проф. Кралoв обясни, че младежите отиват в чужбина по редица причини, включително и високите критерии, които имат към средата, към образованието, здравеоопазването и социалната политика. 

Още по темата

"Като образование ние не стоим никак по-зле от останалите университети в Европа и света, така че трябва да излезем на международното поле и на конкурентна база да докажем, че ние сме там, където са и те", заяви още той.

Ректорът на Техническия университет обяви, че ще работи с бизнеса със съвместни действия и проекти. 

"Бизнесът ни е разпознал на национално ниво. 90% от нашите студенти работят по специалността си, има изключително търсене и това се дължи най-вече на качественото образование, което даваме", допълни проф. Кралoв. 

Вижте цялото интервю във видеото.
 

Последни новини
Още от Бизнес старт