Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Как се прави занаятчийски сладолед

Савина Николова, основател на джелатерия за занаятчийски сладолед „Savini", „Бизнес среща“, 18.07.2019 г.

През годините българинът започва все по-често да полага грижи за своето здраве от всеки един аспект на живота си. През лятото трябва да признаем, че сладоледът заема важно място в ежедневната ни диета, но прекалено рядко човек се замисля за съставките, които се използват за направата на любимия му вкус. Именно тази мисъл е накарала Савина Николова да основе своя джелатерия за занаятчийски сладолед на име „Savini“, в който да използва 100% натурални продукти. Повече за своя занаят тя разказва в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

На българския пазар прекалено често се залага на готови бази, коментира Николова. Изсипват се пакети на прах, който се разреждат с вода или в най-добрия случай с мляко, след което се добавят овкусяващи пасти, за да се получи сладолед, наподобяващ мента, тирамису, маскарпоне или друг любим вкус на потребителите.

„Ние работим изцяло с биосертифицирано краве мляко, животинска сметана и от тук започваме да надграждаме в зависимост от вкусовете с изначални продукти“.

Още по темата

Преди Савина Николова да основе своя бранд със съпруга си, родителите ѝ разработват свой магазин за сладолед в София, когато тя все още е студентка в Милано. Тя прави няколко опита да спечели държавно финансиране, но всички те удрят на камък и така решава да вложи изцяло лични средства, за да постави своето начало. В плановете ѝ влизат още няколко години на пълно реинвестиране на всичко спечелено, след което възнамерява да се разрасне и до Щатите.

Продуктът ни е напълно конкурентен на пазара, независимо, че използваме съставки, които са в пъти по-скъпи от традиционните за бизнеса в момента, казва още Николова.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща