Телемедицината получи силен тласък от пандемията

В новия специален проект Tech21 Bloomberg TV Bulgaria се фокусира върху иновациите и развитието в близките 10 години

14:37 | 8 март 2021
Обновен: 16:09 | 8 март 2021
Автор: Радостина Ивчева

Коронакризата спомогна много и ускори развитието на телемедицината не само в България, но и в световен мащаб. Това заяви Кирил Кандиларов, съосновател и директор на Healthyco, в първото издание на новия специален проект на Bloomberg TV Bulgaria Tech21 с водещ Живка Попатанасова.

Идеята за Healthyco се заражда през 2014 г., но е реализирана едва през 2018 г., обясни гостът.

„Healthyco е дигитално приложение, през което всеки лесно може да се консултира с лекар, като пациентът може да качи на приложението образна диагностика или различни епикризи. Той също така може да избере дали консултацията да е чрез видео или да е писмена“.

„В момента имаме програма за ментално здраве, която е насочена към компаниите и наши психолози провеждат онлайн консултации със служителите и повишават тяхната приспособимост и ефективност“, заяви Кандиларов.

„Един от най-големите проблеми в момента е свързан с бърнаут на служителите“.

По думите на госта в момента екипът на Healthyco има проект, свързан и с кардиология, тъй като хипертонията е много сериозен проблем сред населението.

„Телемедицината позволява нонстоп достъп до специалисти, каза Кандиларов.

„Телемедицината ще спомогне за улесняване на достъпа на хората до различни специалисти. А това е много важно, тъй като при повечето заболявания бързината на първия преглед е от ключово значение“.

Цялото предаване можете да гледате в нашия YouTube канал тук

Изкуствен интелект, алгоритми, нови работни модели и услуги от бъдещето. Роботите са тук и променят светът цифрово и дигитално, безвъзвратно и по-бързо, от колкото сме очаквали. Потребителският интерфейс на услугите е все по-удобен, защото светът e дигиталeн.

В новият си мултимедиен проект Tech21 екипът на Bloomberg TV Bulgaria ще представи 4 завладяващи дискусии по ключови теми  –  здравеопазването и фармацията, строителството, автомобилите и застраховането. Фокусът ще са иновациите и развитието на тези индустрии в близките 10 години.

Първото събитие преемина под надслов Health Tech и бе посветено на здравето. Второто издания на Tech21 ще се фокусира върху имотния пазар и ще се проведе на 18 април 2021 г.

Бизнесът ще говори в ефира на Bloomberg TV Bulgaria – визионерски, аналитично и с прогнози за бъдещето.

Всяко издание ще излъчваме на живо в прайм тайма от студиото на най- авторитетната бизнес телевизия в България, Bloomberg TV Bulgaria и чрез стрийма на водещите сайтове www.bloombergtv.bgwww.investor.bgwww.bgonair.bgwww.dnes.bg и във FB страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.