Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria: Космическият сектор е безценен за модерната икономика

Петата годишна онлайн конференция на Bloomberg TV Bulgaria търси отговори на важните въпроси за иновациите и науката в Космоса

15:29 | 30 октомври 2020
Обновен: 15:37 | 30 октомври 2020
Автор: Магдалена Иванова

Космическият сектор е безценен за съществуването на модерната икономика, заяви Райчо Райчев, създател и главен изпълнителен директор на EnduroSat, в рамките на поредицата онлайн издания на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му още през следващите две години изследването на Космоса ще стане частна инициатива.

„Данните, които се свалят от Космоса са безценни за логистични компании, за оптимизации на маршрути…Освен това те са толкова важни, че влизат в изчисляването на възвръщаемостта на инвестициите, направени в Космоса“, обясни Райчев.

Според него е важно държавата да има политика и възможност за развитие на космически програми на национално ниво.  

Камен Илиев, директор на Бюрото за технологичен трансфер за аерокосмически технологии към БАН, обясни, че България е в процес на присъединяване към Европейската космическа агенция и че това е от ключово значение за българската индустрия, за българската икономика и е важно да не пропускаме шанса си.

В заключение на конференцията беше подчертано, че Космосът е взаимосвързан с целия глобален бизнес и това ще се засилва в следващите години.

Цялата конференция гледайте във видеото. 

Следващото онлайн студио на годишната конференция ще се проведе на 5 ноември. По време на него ще се търси отговор на въпросите каква е икономическата и политическата промяна в света.

За да получите повече информация за темите и участниците в годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria, може да се регистрирате безплатно на https://tnbt.bloombergtv.bg/

Генерален партньор на годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria е Real Finance, основен партньор е Sirma. Поредицата онлайн събития се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics и А1.

Медийни партньори са Investor.bgDnes.bgMoney.bg, „Мениджър“.