Онлайн конференцията „Предприемачи на бъдещето“ – днес, от 12 часа, на живо на Investor.bg

В рамките на два панела опита и експертизата си на живо ще споделят управляващи и изпълнителни директори на успешни стартъпи

10:48 | 18 юни 2020
Обновен: 10:48 | 18 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова
Онлайн конференцията „Предприемачи на бъдещето“ – днес, от 12 часа, на живо на Investor.bg

Точно в 12 часа започва петото издание на конференцията „Предприемачи на бъдещето“, която ще отговори на ключовите въпроси, пред които са изправени предприемачите днес – кои са секторите с потенциал за стартиране на бизнес в момента, какви промени трябва компаниите да направят, за да са готови за новото утре, след коронавируса, и какви са инструментите за достъп до първоначален и допълнителен капитал за финансиране на стартиращ бизнес проект. Конференцията ще се излъчва на живо на https://www.investor.bg/live/, както и във фейсбук страницата на Investor.bg.   

В рамките на два панела опита и експертизата си на живо ще споделят управляващи и изпълнителни директори на успешни стартъпи. В първия панел по темата за потенциалните сектори за стартиране на бизнес ще говорят управляващият директор на биотехнологичната компания Micar 21 Димитър Димитров, Кристина Ескенази - сериен предприемач и председател на Управителния съвет на Българския клъстер по здравеопазване и живот, както и друг иновативен предприемач - Боряна Узунова – съосновател на Kool and Konscious – екологична модна платформа, която има за цел да намали вредното въздействие на модната индустрия. Модератор на панела ще бъде Михаела Савова, основател на Leader Talks, художник и предприемач, oтличена за 2019 г. в класацията „30 под 30”.

От началника на отдел „Бизнес развитие“ в управление „Банкиране малък бизнес“ на Пощенска банка Димитър Герджиков ще научим каква помощ получи бизнеса в условията на извънредната обстановка и какво предстои за компаниите през следващите месеци. Той ще се включи и във втория панел на онлайн конференцията, която е посветена на темата за достъп до капитал и осигуряването на първоначално и допълнително финансиране. Съвети към предприемачите ще дадат Христо Борисов, съосновател и изпълнителен директор на Payhawk, която създава корпоративни карти и финансови инструменти от ново поколение, основателят на най-голямата ангелска инвеститорска мрежа в България CEO Angels Club – Милен Иванов, както и председателят на Съвета за управление на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столична община Димитър Вучев. Модератор на панела ще бъде едно от ключовите лица на Bloomberg TV Bulgaria – водещата и главен редактор на телевизията Таня Кръстева.

Последната част от онлайн конференцията е отделена за специален Fireside chat с дигиталния номад и социалния предприемач Маги Назер. Въпросите ще задава Елена Кирилова – технологичен журналист и водещ на единственото предаване за високи технологии в българския ефир UpDate по Bloomberg TV Bulgaria

Онлайн конференцията може да проследите като се регистрирате безплатно на https://events.investor.bg/. Тя ще се излъчва на живо нa https://www.investor.bg/live/, както и във фейсбук страницата на Investor.bg.

Събитието се осъществява с генералната подкрепа на Пощенска банка, както и с подкрепата на Индустриален Холдинг България и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия. Институционални партньори са ABLE, Британо-българската бизнес асоциация и „Тук-Там“, а медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, dnes.bg, money.bg и smartmoney.bg.