Хората търсят професионални управители, за да печелят без усилия от отдаване на имоти

адв. Златко Димитров, собственик на Управление.То, Citybul Property Management, в Tech21: Real Estate 2022

09:15 | 2 май 2022
Автор: Зорница Крушарска

Услугата „Управление на недвижим имот” придобива популярност в последните години, макар да съществува отдавна. Тази услуга е свързана с дейности по поддръжка на имота, поправки, ремонти, обзавеждане, сглобяване на мебели. От друга страна услугата е свързана с менажиране на взаимоотношенията между собственика и наемателя, така че собственикът да може да бъде заместен в тези взаимоотношения. Управителят на имота създава и подписва договорите за наем и следи за тяхното изпълнение. Това разказа адв. Златко Димитров, собственик на Управление.То, Citybul Property Management, по време на специалния мултиплатформен проект на Bloomberg TV Bulgaria Tech21: Real Estate 2022.

„Много хора искат да получават доходи, без да влагат лични усилия, т.нар. пасивен доход”.

Дейността по отдаване на недвижим имот под наем обаче не е пасивна дейност, даже е много активна. Поддръжката и взаимоотношенията с наемателите е работа и за да се превърне този доход за собственика на имота в пасивен, тези дейности трябва да бъдат прехвърлени на друг, който да ги упражнява, посочи събеседникът.  

„Който е решил да печели от инвестиции в недвижими имоти, трябва да ги поддържа в много добро състояние”, посъветва Димитров.

Първоначално от услугата "Управление на недвижим имот" се интересуваха хора, които не са в България и не могат да контролират имотите си пряко. Вече все повече хора, които са си в България, се интересуват от нея и предпочитат да прехвърлят работата на някой друг, защото се занимават с друга дейност, обобщи събеседникът.            

Целия разговор може да видите във видеото.

Повече информация за Tech21:Real Estate 2022 може да намерите на специалния сайт на събитието.