Голямата картина: Голямото затопляне и ESG отчети

Седмичен подкаст с Ивайло Лаков, главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria

17:30 | 5 юли 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

 

Искате ли да разберете каква е голямата картина днес? Защо всяко едно политическо и икономическо решение има значение, независимо къде и кога е взето? Ефектът на пеперудата - или защо фалитът на регионална банка в САЩ оказва влияние върху личния живот на европейците?

“Голямата картина“ е новият подкаст на Bloomberg TV Bulgaria. Ще чуете дискусии по водещите геополитически и икономически събития. Журналистите Ивайло Лаков и Роселина Петкова правят преглед на водещите и истински важните събития от цял свят и проследяват тяхното отражение върху живота на всеки един от нас.

Средната световна температура достигна 17C в понеделник, малко над предишния рекорд от 16,9C през август 2016 г., според данни на Националните центрове за прогнози за околната среда. Прагът се задържа само един ден. Във вторник средната температура достигна 17,2С.

И докато споровете какви са специфичните виновници за сегашното затопляне продължават, от 2024 г. големите компании в ЕС ще трябва да дават нефинансови отчети за своята работа в областта на ESG, която покрива и климатични действия. Малкият и среден бизнес не е задължен да прави такива отчети, но се оказва, че трябва да го прави, ако влиза във веригата на доставки на големите компании. Поне в България голяма част от малките фирми даже и не подозират за тези отчети.

Как се развива търсенето на нов генерален секретар на НАТО по време на война? Има ли наистина възход на крайнодесните в Германия? Защо Румъния поиска постоянно присъствие на германски войски на своята територия?  

Слушайте целия разговор в аудио файла.

Всички епизоди от подкаста може да чуете тук.