Made in Green

Понеделник, 21 часа
Водещ: Роселина Петкова

Български стартъп цели да намали отпадъка от кафе индустрията

Александра Филева, Urban Embassy, Made in Green, 03.04.2023

21:30 | 3 април 2023
Обновен: 10:02 | 4 април 2023
Автор: Николета Рилска

Urban Embassy малък кафе магазин, който цели да намали отпадъка, генериран от кафе индустрията чрез устойчив модел на работа по-осъзнато консумиране. Повече за него разказа Александра Филева, съосновател, в предаването „Made in Green“ с водещ Роселина Петкова.

„Хората са доста гъвкави и когато им се разясни, което е един от основните фактори при всяка по-различна инициатива. Това много помага в промяната на нагласите им и да са много по-осъзнати“.

По думите на Филева у нас има много голямо развитие в предприемаческата среда по отношение на нагласите относно климатичните промени.

„Все повече стартъпи и хора започват да генерират идеи и да ги случват“.

Гостът отбеляза, че има стигма, че с появата си „зелените“ стартъпи ще преодолеят всички проблеми. Тя посочи, че както бизнесът, така и потребителите трябва да се насочат към по-устойчиво консумиране и по-осъзнат модел на работа, за да се подобри бъдещето и нещата, които ще се случват.

Според Филева при инвестициите в стартъпи е важно да са премерени и направени с умисъл – постепенно и устойчиво да се изграждат продуктите и на бизнеса.

За 2023 г. компанията цели отварянето на  втора локация в София и още една локация на Северното Черноморие, стана ясно от разговора.

Повече по темата вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването „Made in Green“ гледайте тук.