AMC ще позволи плащането на кино билетите в своите салони в биткойн

Криптовалутите стават все по-популярни и все по-голям брой компании проучват как да ги включат в своя бизнес

12:32 | 15 август 2021
Обновен: 12:47 | 15 август 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

В понеделник американската верига за киносалони AMC обяви, че ще започне да внедрява технология, за да позволи на киноманите в САЩ да плащат за своите билети и снаксове в биткойни до края на годината, съобщава CNN Business.

„Трябваше да науча повече през последните шест месеца за блокчейна и криптовалутата, отколкото бях научил през цялото десетилетие преди това“, каза изпълнителният директор Адам Арон.

Той добави, че компанията също „проучва как иначе AMC може да участва в тази нова процъфтяваща криптовалутна вселена. Заинтригувани сме от потенциалните доходосни бизнес възможности.

Този ход ще позволи на клиентите да купуват билети и отстъпки онлайн, използвайки биткойн за всички американски театри на AMC. Изпълнителният директор на компанията каза, че „тъй като така или иначе трябваше да направим ИТ програмиране за използването на биткойни, едновременно с това пишем кода за приемането на Apple Pay и Google Pay за онлайн покупки в нашите американски театри“.

Тъй като криптовалутите стават все по-популярни, все по-голям брой компании проучват как да ги включат в своя бизнес. Миналия месец дигиталните валути скочиха след бичи коментари от Илон Мъск и Джак Дорси, изпълнителните директори на Tesla и Twitter.

Мъск беше разкрил по това време, че две от неговите компании, Tesla и SpaceX, притежават биткойни, докато Дорси каза, че криптовалутата може да се превърне в основна част от стратегията на Twitter в бъдеще.

Тази седмица новината за обявяването на нови работни места в Amazon също изпрати биткойна нагоре. Компанията заяви, че набира "лидер в дигиталната валута и блокчейн", от когото се очаква да помогне на своя екип за плащания да разработи "нови възможности".

„Вдъхновени сме от иновациите, които се случват в пространството на криптовалутите и проучваме как би могло да изглежда това в Amazon“, каза говорител на компанията пред CNN Business.

"Вярваме, че бъдещето ще бъде изградено върху нови технологии, които позволяват модерни, бързи и евтини плащания. Надяваме се да предоставим това бъдеще на клиентите на Amazon възможно най-скоро."