LG може да закрие бизнеса си с мобилни телефони

Окончателното потвърждение се очаква още в началото на април

13:29 | 21 март 2021
Обновен: 13:31 | 21 март 2021
Автор: Станислава Цветкова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

LG Electronics може да затвори бизнеса си с мобилни комуникации, вместо да го продава, съобщава DongA Ilbo, позовавайки се на неидентифицирано лице в електронната индустрия.

Преговорите с германската Volkswagen AG и виетнамската Vingroup JSC за евентуална продажба на бизнеса със смартфони изглеждат  неуспешни, пише Bloomberg.

През януари изпълнителният директор на LG Electronics заяви, че компанията е спряла развитието на телефоните с подвижен дисплей през миналия месец, а DongA заяви в неделя, че LG е отложила предварително планираното пускане на всички нови смартфони през първата половина на годината.

LG може да сподели решението си за съдбата на бизнеса със служителите си още в началото на април, се казва в съобщението на DongA.

В началото на годината корейският производител публикуваха официално последните си финансови резултати. Данните обхващат последното тримесечие на изминалата година. Основното заключение е, че представянето на LG през този период надминава първоначалните очаквания на анализаторите.

Първият важен показател е свързан с продажби в размер на 16,76 млрд. долата за периода от октомври до декември. Това представлява двуцифрен ръст от 16,9%, в сравнение с четвъртото тримесечие през 2019г. Цифрата очертава и стабилен растеж от 11%, спрямо третото тримесечие на 2020г.