Русия ще отвърне на санкциите наложени от САЩ и ЕС

Говорителят на Кремъл заяви, че Москва ще отвърне по начин, който най-добре обслужва интересите й

15:34 | 3 март 2021
Обновен: 15:34 | 3 март 2021
Автор: Станислава Цветкова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Кремъл омаловажи въздействието на санкциите на САЩ и ЕС заради отношението на Москва към опозиционера Алексей Навални, но заяви, че ще предприеме ответни мерки, съобщава Investor.

Вчера САЩ наложиха санкции, за да накажат Русия за, според тях, опита на Москва да отрови опозиционера Алексей Навални, който сега излежава присъда в наказателна колония, предава БТА.

Властите в Кремъл отричат да са отговорни за влошеното състояние на Навални, който миналата година бе откаран за лечение в Германия, след предполагаем опит за отравяне. Руските власти също така са заявявали, че не са видели доказателства той да е бил отровен.

Вчера Вашингтон наложи санкции на седем високопоставени руски официални лица и 14 юридически лица.

ЕС също санкционира четирима високопоставени руски представители.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва ще отвърне по начин, който най-добре обслужва интересите й.

„Естествено е невъзможно да не приложим принципа на реципрочност", каза Песков на репортери.

„Намираме тези решения за абсурдни, неоправдани и което е най-важно, те нямат въздействие или смисъл. Можем само да изразим нашето съжаление и озадаченост", добави той.

Песков каза, че санкциите на САЩ няма с нищо се отразят на високопоставените руски представители, защото на тях бездруго е забранено да пътуват извън Русия, да притежават имоти в чужбина или да държат сметки в чуждестранни банки, защото заемат важни и деликатни длъжности.

Повече подробности четете в Investor.bg