Lenovo придвижва напред плановете си за листване в Шанхай

Компанията работи по емисия на депозирани разписи, които да привлекат около 10 млрд. юана

09:31 | 13 януари 2021
Обновен: 09:31 | 13 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Lenovo Group работи с China International Capital Corp., за да се подготви за планираното си листване в Шанхай чрез емитиране на китайски депозитарни разписки (ДР), които биха могли да привлекат около 10 милиарда юана (1,5 милиарда долара).

Компанията обяви плановете си във вторник вечерта и заяви, че ще продаде не повече от 10% от увеличения си акционерен капитал при емисията на ДР. Lenovo планира да подаде заявление за регистрация след събрание на акционерите през февруари, заяви представител на компанията в отговор на запитване, потвърждавайки по-ранно съобщение на Bloomberg News.

Ако успее, Lenovo ще бъде най-голямата китайска компания, която ще се листне в Шанхай, откакто Пекин стартира пробна програма през 2018 г., за да привлече големи технологични компании, базирани в чужбина, да продават деноминирани в юан ценни книжа в Китай.

Предложението за листване на Lenovo на китайската борса все още се нуждае от одобрение от акционери и регулатори. Акциите на Lenovo поскъпват със 17% в Хонконг в сряда, отчитайки най-големия си еднодневен ръст от април 2015 г. насам.