Американските трейдъри все повече гледат към развиващите се пазари

Очаква се търговията с деривати да даде добра възвръщаемост през следващата година

08:50 | 8 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американските опции показват по-голяма възприемчивост по отношение на развиващите се пазари и някои стратези казват, че те може да са добро място за залагане на по-нататъшни печалби, предава Bloomberg.

Във фонда iShares China Large-Cap, търгуван на борса, мярката за това колко скъпи са мечите спрямо бичите опции, падна до най-ниското ниво от юли 2015 г. Стратегът на Susquehanna Крис Мърфи в понеделник сравни сделките тази седмица и последната, която заложи на повишение на бразилския  ETF на iShares MSCI през следващите няколко месеца, с търговията на опции през, която спомогна за някои печалби на инвеститорите през първото тримесечие. Credit Suisse Group AG предлага сключването на договори за бичи кол опции за февруарски в ETЕ-ите на  iShares MSCI на развиващите се пазари на като цяло.

„Развиващите се пазари изглежда ще преживеят рали през 2021 г. независимо от какъв характер“, каза стратегът за дериватите на Credit Suisse Манди Ксю.

Подразбиращата се

Подразбиращата се волатилност на мечи опции за Китай ETF е най-ниска спрямо бичите залози от 2015 г. насам. Графика: Bloomberg

Развиващите се пазари са популярни препоръки напоследък на фона на обнадеждаващи новини за ваксините срещу Covid-19, тъй като много стратези очакват глобалната икономика да се възстанови, като същевременно все повече се стимулира от централните банки и правителствата за облекчаване на щетите от пандемията. Нещо повече, от JPMorgan Chase & Co. казаха през миналата седмица, че много сделки, сключени в среда с в преобладаващ риск са прекалено скъпи, но е по-приемливо да инвестираш в преоценени акции на развиващите се пазари вместо на развитите.

Препоръката за търговия с опции на Credit Suisse за ETF-ите на развиващия се пазар следва подобна препоръка от Susquehanna. В подкрепа на доводите си за развиващите се пазари Мърфи заяви, че това пространството ще се възползват и от отслабването на щатския долар.