Какво мислят шефовете на някои от най-големите компании в света за работата от вкъщи?

Когато промяната се случва в света, ти просто се адаптираш, заяви Уорън Бъфет, ръководител на Berkshire Hathaway

07:43 | 29 септември 2020
Автор: Николета Рилска
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Главните изпълнителни директори на различни компании посочват, че вече са натрупали достатъчно опит с дистанционната работа, за да преценят дали тя работи. Мненията им обаче са различни, пише The Wall Street Journal. 

Лари Финк,

Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock. Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

“Не вярвам, че BlackRock някога ще се завърне на 100% в офисите. Всъщност мисля, че ще е може би на 60 или 70%, като вероятно ще има ротации на хора, но не мисля, че някога всичките ни служители ще са в офиса”, заяви Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock, в рамките на конференция през септемви. 

 Уорън

Уорън Бъфет, ръководител на Berkshire Hathaway. Снимка: Houston Cofield/Bloomberg    

“Предлагането и търсенето на офис площи може да се промени значително. Много хора научиха, че могат да работят от домовете си или че има други начини да ръководят бизнеса си. Когато промяната се случва в света, ти просто се адаптираш”, посочи Уорън Бъфет, ръководител на Berkshire Hathaway, по време на годишната среща с акционерите на компанията през май. 

Джейми Даймън, главен

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

“Не знам какво ще е бъдещето, но смятам, че завръщането в офиса е положително. Смятам, че има негативи от работата от вкъщи... Отчитаме спад на продуктивността на определени работни места и известно отчуждение. Затова искаме да се върнем в офиса по сигурен начин”, коментира Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, на онлайн конференция през септември. 

Тим Кук,

Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

“Нямам търпение всички да можем да се върнем в офиса. Не вярвам, че ще се завърнем по начина, по който сме свикнали, защото установихме, че има някои неща, които всъщност можем да правим наистина добре виртуално”, посочи Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple, на виртуална конференция през септември. 

Сатя Надела,

Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

“Дори в региона на Сиатъл, където изпратихме много хора по домовете им, осъзнаваме, че мнозина биха предпочели да работят от офиса, когато коронакризата отшуми, защото предпочитат да имат работно пространство с добра свързаност”, заяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft, през юни. 

Марк Зукърбърг,

Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

“Смятам, че ние ще сме водеща компания по отношение на дистанционната работа, но ще направим това по начин, който да бъде умерен, обмислен, отговорен и на фази в бъдеще”, посочи Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Facebook. Компанията продължава също така да инвестира и в офиси. Тя насочи 376,6 милиарда долара за закупуването на Recreational Equipment - нов кампус в близост до Сиатъл.