UniCredit облекчава забраната за пътувания и планира завръщането в офисите

Връщането на служителите постепенно ще се увеличава

12:01 | 9 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

UniCredit ще позволи основни работни пътувания за много страни от 15 юни. Така компанията се присъединява към глобалните конкуренти, като внимателно позволява на служителите да се върнат към предпандемичните бизнес практики, пише Bloomberg.  

Банката, ръководена от главния изпълнителен директор Жан-Пиер Мустие, заяви, че пътуването до и от САЩ, Бразилия и Русия ще остане непозволено.  

Пътуванията трябва да бъдат одобрени от пряк мениджър. Говорител на банката отказа коментар, предава Bloomberg. 

UniCredit е базирана в Милано - в сърцето на провинцията, която се превърна в епицентър на пандемията от Covid-19 в Италия. 

Връщането на служителите постепенно ще се увеличава и бизнес срещите отново ще бъдат разрешени на място, макар и при спазване на ограничения. 

В по-големите офиси на UniCredit в Италия около 10% от работната сила вече отива физически до офисите, в които има проверка на температурата и изискване за носене на маска.  

Асансьорите могат да се използват само от четирима души наведнъж, а табели на пода казват на хората къде да чакат. Персоналът за почистване е десет пъти по-голям. Всички общи части са затворени, включително вътрешният детски център, фитнес и столова.  

UniCredit актуализира списъка със „златни правила” на поведение - съветва служителите да избягват да се приближават твърде много до другите, да мият често ръцете си и да използват видеоконференции, когато е възможно.  

Банката обмисля създаване на приложение за запазване на часове, както и определя наказания в случай на нарушени правилата.  

UBS Group и Credit Suisse Group също ще започнат да позволяват на повече служители да се връщат в своите офиси в Швейцария през юни.