McDonald’s изготви ръководство за повторното отваряне на ресторантите

Наръчникът включва списък с продукти като сензорен дозатор за салфетки за 310 долара и сензорна мивка за 718 долара

22:15 | 14 май 2020
Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg
Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

McDonald’s иска собствениците на ресторанти в САЩ да направят десетки промени заради коронавируса преди да отворят отново. Това включва ангажименти за почистване на тоалетните на всеки половин час и и на дигиталните киоски след всяка поръчка, съобщава The Wall Street Journal.  

Най-голямата световна компания за бързо хранене по продажби също така призовава стотиците си американски франчайзополучатели да изискват да се спазва социално дистанциране в ресторантите им. Това става ясно от ръководство от 59 страници за повторно отваряне на ресторантите, видян от The Wall Street Journal.  

Илюстрираният наръчник, написан от компанията миналата седмица, очертава предизвикателствата, с които McDonald’s очаква служителите да се сблъскат, когато щатите започнат да разрешават обслужване в ресторантите, докато в същото време се спазват правилата за социално дистанциране.  

Новите препоръки за обновяване на инвентара, включително врати, отвярящи се с крак, биха могли да доведат до нови разходи и логистични промени за стотиците собственици на ресторанти, заявиха франчайзополучателите. Наръчникът включва списък с продукти като сензорен дозатор за салфетки за 310 долара и сензорна мивка за 718 долара.  

Всички обслужващи служители също трябва да бъдат снабдени с маски и ръкавици, а ресторантите трябва да предоставят шлемове за лице за клиентите на местата, където това се изисква, сочи наръчникът. 

Компанията каза още, че ще отваря ресторантите поетапно и след консултация с местните власти. Досега само няколко ресторанти в САЩ са отворили врати за клиенти.  

„Ние носим отговорност да постигнем това по правилния начин, а понякога правилното нещо отнема време“, заяви говорител на компанията в сряда.