Lufthansa свива 95% от капацитета си

Компанията ще приземи 700 самолета заради кризата около коронавируса

11:25 | 19 март 2020
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Lufthansa ще свие 95% от капацитета си, приземявайки 700 самолета, тъй като най-голямата авиокомпания в Европа продължава да страда от задълбочаващата се криза около пандемията от коронавирус, предава Investor.bg, позовавйки се на Bloomberg.

„Коронавирусът постави цялата глобална икономика и нашата компания в безпрецедентно извънредно положение“, заяви главният изпълнителен директор на дружеството Карстен Шпор в четвъртък. „Никой не може да предвиди последиците. Трябва да се противопоставим на тази изключителна ситуация с драстични и понякога болезнени мерки“, добави той.

След приземяването на 700-те самолета остават малко полети, които ще се използват за превоз на германците, останали отвъд граница, както и за поддържане на веригите на доставка, каза Шпор в своята реч по повод прогнозата за финансовите резултати на Lufthansa за 2020 г., които няма да могат да отговорят на първоначалните прогнози. Очаква се Lufthansa да поиска заем от германското правителство, което също може да закупи дял от компанията като част от спасителния пакет, съобщи Bloomberg в петък (13 март).

 Още по темата прочетете в Investor.bg.