Видео рекламата на Amazon ще генерира допълнителни приходи в размер на $5 млрд.

Рекламите в стрийминг услугата на Amazon ще започнат да се появяват в Северна Америка на 29 януари, а в международен план - на 5 февруари

11:37 | 5 януари 2024
Автор: Спенсър Сопър
Източник: Bloomberg L.P.
Източник: Bloomberg L.P.

Според анализ на Bank of America навлизането на Amazon. com Inc. във видео рекламата ще увеличи годишните приходи с до 5 млрд. долара, най-вече благодарение на новите телевизионни реклами в Prime Video.

Рекламите в стрийминг услугата на Amazon ще започнат да се появяват в Северна Америка на 29 януари, а в международен план - на 5 февруари. За да получават съдържание без реклами, абонатите в Северна Америка ще трябва да плащат допълнително 3 долара на месец.

Тази година Amazon ще продаде видео реклами на стойност около 3 млрд. долара и ще генерира допълнителни 1,8 млрд. долара от абонатите на Prime, които плащат допълнителна такса, за да избегнат рекламите, пише в бележка от сряда анализаторът на BofA Джъстин Пост. Оценката предполага, че 70% от абонатите на Prime ще изберат да гледат реклами, вместо да плащат такса.

Рекламният бизнес на Amazon - предимно реклами за търсене и показване в уеб магазина - генерира 12,1 млрд. долара през тримесечието, приключило на 30 септември, което представлява около 8,5% от общите приходи. Базираната в Сиатъл компания вижда Prime Video като идеално място за увеличаване на продажбите на реклами и за извличане на печалба от милиардите, които е похарчила за съдържание, включително филми и мачове от Националната футболна лига. Рекламата е най-малкият, но най-бързо растящ източник на приходи на Amazon.