Звезди за €545 млн. пропускат Евро 2020

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 04.06.2021

11:32 | 4 юни 2021
Обновен: 11:47 | 4 юни 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

За съжаление контузиите са неразделна част от спорта и често се случва големи звезда да пропуснат голям форум заради травма. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Гостът назова част от най-известните футболисти, които няма да играят на Евро 2020 поради здравословни причини и уточни, че до началото на шампионата на Стария континент списъкът може да се увеличи.

"Разбира се, да се надяваме това да не се случи", каза Коларов. "Иначе за общо 11 футболни звезди е сигурно, че няма да играят на Евро 2020. Тяхната обща цена се равнява на 545 милиона евро. Тук правим уточнението, че в класацията слагаме само известни имена, иначе списъкът ще стане много дълъг", каза още гостът, след което изброи и част от въпросните играчи.

"Нидерландия е без Върджил ван Дайк, който получи травма в коляното през октомври 2020 г. и още не е готов. Имаше известна надежда, че капитанът на "Лалетата" ще се възстанови, особено след кадрите, на които се виждаше напредък. Но през месец май централният защитник потвърди, че е аут".

"През месец март Златан Ибрахимович изненадващо се завърнa в състава на Швеция и обяви, че ще играе на Евро 2020. Но надеждите за финално Европейско първенство на шумния ветеран угаснаха, след контузията му в коляното през месец май", допълни още той.

От думите на госта стана ясно, че селекционерът на Испания Луис Енрике няма да може да използва Ансу Фати. Нападателят на Барселона претърпя няколко операции и още не е готов. Именно той е и най-скъпият футболист, който пропуска Евро 2020. Цената му е 80 милиона евро.

Скоро очаквайте видео с целия разговор. В него гостът говори и за "Ролан Гарос".