Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Къде се пресичат финансовото образование и мечтаната кариера?

Росен Димитров, Университет в Манчестър, Англия и Ярослав Девицкий, Икономически университет – Варна, Bloomberg TV Bulgaria интервю

20:02 | 25 септември 2020
Автор: Магдалена Иванова

Лятното училище на Фондация "Атанас Буров" дава много полезни знания от различни експерти, като в същото време предоставя възможност да бъдат показани знанията на практика. Това мнение споделиха Росен Димитров, който учи в Университета в Манчестър, Англия и Ярослав Девицкий от Икономически университет – Варна, в рубриката Bloomberg TV Bulgaria интервю с водещ Живка Попатанасова.

„Образованието в чужбина дава възможност за развитие на начина на мислене“, каза Росен Димитров. Той обясни, че има четири вида стажове във Великобритания, които зависят от продължителността си и в кой момент на образованието се провеждат.

Благодарение на програмата „Еразъм“, която е дала възможност на Ярослав Девицкий да учи известно време в Германия, той е научил за себе си, че човек трябва сам да поема отговорност за своите знания и за своето бъдеще.

Според него дистанционното обучение дава добър ефект заради възможност за по-голяма концентрация и липсата на разсейващи фактори.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria интервю гледайте тук.