Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Има огромни възможности за развитие пред платформите за временна заетост

Лилия Стоянов, изпълнителен директор на Transformity, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 27.08.20

20:06 | 27 август 2020
Автор: Хюлия Айваз

В сегашната ситуация виждаме огромни възможности за развитие пред платформите за временна заетост, заяви Лилия Стоянов, изпълнителен директор на Transformity, в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.  

“Бизнесът все повече търси начин да запази експертизата на дългогодишните си служители, въпреки че не може да ги задържи на пълен работен ден. Расте интересът към софтуер, който управлява тези взаимоотношения и позволява в база данни да се съхранява информацията за всички служители и те да се наемат при нужда за временен проект”.  

“Бизнесите осъзнаха, че трябва да са много по-гъвкави и да мислят как да оптимизират разходите и за в бъдеще”, подчерта Лилия Стоянов. 

По сумите й секторът на човешките ресурси в момента се развива в две посоки. Едната е свързана с т.нар. freelancer platforms - Freelancer.com, Upworkи и т.н., а другата -  със софтуери като Transformity.

Гостът обясни, че платформите за работа на свободна практика са ориентирани към много малки проекти - да се напише текст или да се създаде кратко видео до една минута например.  "Това са хора с по-ниска компетентност и сумите, които се плащат, са по-малки", посочи Стоянов.  

Бизнесът има нужда и от единия, и от другия модел на работа. 

Цялото интервю вижте във видеото. 

Всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” вижте тук.