Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Създаването на дистанционен бизнес е новият тренд в дигиталните технологии

Христо Пеев, основател на Motion Software, Bloomberg TV Bulgaria интервю, 23.07.2020

20:03 | 23 юли 2020
Обновен: 20:50 | 23 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев

След настъпване на коронавирусната пандемия на софтуерния пазар се усети затягане от всички страни. Впоследствие нуждата от специалисти, които са висококачествени и достатъчно гъвкави да работят от разстояние, стана все по-голяма. Бизнесът отчита растеж в последно време, коментира Христо Пеев, основател на Motion Software, в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria интервю".

Христо Пеев е убеден, че инструментите, подпомогащи създаването на бизнеси от разстояние, ще са новият тренд в сферата на дигиталните технологии.

Пеев уточни, че компанията Motion Software е основана през 2015 г. Клиентите им са от финтех компании.

"Програмните езици и технологиите се използват за визуализация и обработка на големи количества данни. От такива инструменти имат нужда все по-голям набор от индустрии", твърди гостът.

"В последните месеци виждаме силен растеж на хелттек (бел. р. технологии в здравния сектор) клиентите и фирми, които искат да развиват технологии в полза на здравеопазването и дистанционно лечение".

От разговора стана ясно, че САЩ, Великобритания и Швейцария са основните пазари, където компанията развива дейност.

Подборът на кадри за екипите в Motion Software гостът определи като органичен процес.

"Тези екипи започват с един или двама специалисти – софтуерни или графични дизайнери, както и хора, които се занимават с потребителското преживяване, бизнес анализатори - чиято цел е да анализират нуждите на бизнеса. Постепенно, покрай хората, които първоначално влизат в екипите, се създават нови позиции и потребности", изтъкна той.

"Все по-лесно е хората от България, които се занимават със софтуер, да намират работа в международни компании, които нямат физическо присъствие в България".

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости в рубриката Bloomberg TV Bulgaria интервю вижте тук.