Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Компютърните и конзолните игри привлякоха нови потребители покрай Covid-19

Евтим Тренков, предприемач, Bloomberg TV Bulgaria интервю, 22.06.2020

20:03 | 22 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз

Компютърните и конзолните игри успяха да достигнат до нови потребители - хора, които преди нямаха време да играят след работа. С оставането им вкъщи, игрите привлякоха нови и нови играчи. Това каза предприемачът Евтим Тренков в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria интервю".  

“Секторът на компютърните и конзолните игри имаше особено голям ръст, понеже хората бяха затворени вкъщи и тръгнаха да се оглеждат какво да правят - нямаше футбол,  нямаше ръгби, сериалите спряха да ги снимат, нямаше риалита. Затова хората започнаха да си купуват плейстейшън, Xbox или Nintendo Switch”.  

Що се отнася до физическата конзола Nintendo Switch, Тренков обясни, че тя е свършила по магазините по време на карантината и е трябвало да се снабдят с нови.  

“Първо защото им се съсипа цялата верига на доставки от Китай и второ, защото търсенето скочи. Но общо взето Nintendo се справи доста добре. В същия момент пуснаха и нова игра, с която успяха да направят масивен растеж”, обясни предприемачът. 

По думите му мобилният пазар винаги е бил по-агресивно растящ.  

“Това е защото можеш да играеш във влака, докато пътуваш, в автобуса, къде ли не. Хората отново имаха повече време”, добави той.

Тренков каза още, че средните сесии на човек, т.е. колко минути на ден играе един човек, са нараснали, докато разходите за реклама на мобилни игри са спаднали.  

Как повлия коронавирусът на останали сектори на гейминг индустрията? 

Цялото интервю вижте във видеото.  

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.