Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Дебют на компания от игралния сектор на БФБ

Мило Борисов, собственик на Телематик Интерактив България, Лъчезар Петров - изпълнителен директор на Телематик Интерактив България и Роси Маккий - собственик на Телематик Интерактив България, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 08.12.2021

16:09 | 9 декември 2021
Обновен: 18:46 | 9 декември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

„Телематик Интерактив България“ (ТИБ) е компания, която ще направи своя дебют на фондовата борса в началото на следващата година. През последните няколко години компанията се разви с бърза скорост. Искаме да хванем момента с общия подем на всички онлайн бизнеси. По време на пандемията онлайн услугите се развиха изключително бързо. В момента работим в България, но имаме планове да излезем на няколко други пазара. Единият от тях е Украйна, другият е Перу, а третият – Кения. Това казаха Мило Борисов, собственик на "Телематик Интерактив България", Лъчезар Петров - изпълнителен директор на "Телематик Интерактив България" и Роси Маккий - собственик на компанията в интервю за репортера Красимир Чешмеджиев, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

"Ние искаме да следваме път, който е по-систематичен. Целта ни е първо да се листнем на българската борса, след което в няколкогодишен план да излезем и на международната борса, след като сме натрупали достатъчно опит и доверие у инвеститорите", каза Мило Борисов. 

"Планираме да емитираме 10% нови акции. Това са 400 хил. нови акции, като тяхната стойност ще бъде в размер на 20 млн. лева. При интерес от страна на инвеститорите сме готови да предложим и част от съществуващите акции, с което общият дял на продаваните акции може да достигне 18% или 40 млн. лева".

Пазарът в България е един от най-развитите в онлайн бизнеса в Източна Европа. Пазарът в Перу е относително млад и искаме да използваме възможността да излезем на него, докато все още можем да вземем пазарен дял. Африканските пазари също не са толкова развити, така нашият продукт би имал добър потенциал за развитие. Въпреки че законодателството в Украйна е съвсем ново, имаме добри възможности да вземем пазарен дял и там.

"Предимствата при създаването на семеен бизнес са повече от трудностите. При него могат да се взимат бързи и адекватни решения. Семейният бизнес, който се основава на взаимно уважение и при който много добре познаваш партньорите си, е гаранция за успех".

"Развиваме бранда от 2014 г. и сме подготвени за предизвикателствата на пазара. Работим и по създаването на наша собствена платформа, като имаме и собствени игри, които са добре разпознаваеми. Съчетанието между тези два продукта ни прави подготвени за пазара", каза изпълнителният директор на компанията. 

"В нашата операторска дейност поддържаме отношение между 25 и 30%, като плановете за следващата година е да задържим печалбата в горната граница. В бизнес към бизнес направлението поддържаме нива, които са над 40% съотношение нетна печалба към прихода".

"В момента нашите игри се предлагат в над 700 различни сайта по цял свят, като оперираме на 5 континента, каза Роси Маккий.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.