Кризата е нова възможност за малките издателства

Невена Дишлиева-Кръстева, преводач, редактор и управител на издателство ICU, Бизнес старт, 09.04.2020

10:24 | 9 април 2020

Книгата е спасителен остров в условия на пандемия. Кризата е нова възможност и за малките издателства. Това мнение изрази Невена Дишлиева-Кръстева, преводач, редактор и управител на издателство ICU, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Насочихме усилията си в производството си на електронни книги. Пуснахме 10 заглавия в такъв формат".

"Предимството на малкия издател е, че познава добре аудиторията си, както и тя него. Градените с години отношения са много ценни. Напоследък читатели сами дават обратна връзка, благодарейки за отстъпките, като дори предпочитат да си купят книгата на корична цена. Тези жестове са важни", изтъкна Невена Дишлиева-Кръстева.

"С по-малко средства се опитваме да спасим всички от бедствено положение. Българският пазар не е толкова голям. В партньорски отношения сме с колегите".

Гостът обясни, че ако всичко в света се нормализира бавно, първото нещо, което ще липсва на публиката и издателите, са литературните фестивали и срещите на живо.

"Изхвърлени в Америка" е последната издадена книга от ICU, като по думите на Невена Дишлиева-Кръстева интересът към произведението е голям.

Целия разговор чуйте във видеото.