Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Facebook - най-предпочитана за инвестиции от световните фонд мениджъри през 2019 г.

Бисер Варчев, Insider, 02.06.2019

20:30 | 2 юни 2019
Обновен: 17:22 | 4 юни 2019
Бисер Варчев, Insider. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Бисер Варчев, Insider. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Facebook, която напоследък нашумя по няколко причини, една от които е проектът за издаване на собствена криптовалута, е най-предпочитаната акция от световните фонд мениджъри през тази година, заяви Бисер ВарчевBloomberg TV Bulgaria, в предаването "Insider" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Основната посока на водещите американски индекси Dow Jones, S&P 500, Nasdaq 100 в последните дни е силно на юг. Инвеститорите продължат да бъдат притеснени и консервативни", става ясно от коментара на Бисер Варчев. Той продължи анализа си с темата за за златото, чиято цена към момента гравитира около 1280 и се намира на силна основна диагонална подкрепа. Дилемата е дали низходящият двумесечен тренд ще продължи, или основния диагонал ще издържи.

По темата за пазаритe на криптовалутите експертът открои следната новина: през следващия месец Financial Action Task Force /Работна група за финансови действия/ е на път да финализира нови международни стандарти за регулиране на криптофирмите. 

Анализът продължи с тенденциите при основната криптовалута - биткойнът, който се отправя към нивото от 38,2% на обърнато Фибоначи, което изтегля нагоре цената към 9500 долара, изтъкна още Варчев.

От друга страна, "сагата САЩ-Китай" продължава да потиска пазарите, разкри водещият на "Insider", обобщавайки цялостната картина на пазарите.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.