Смарт час

Понеделник от 20 часа
Водещ: Живка Попатанасова

Платформа за онлайн обучение изкарва частните уроци на светло

Ален Паунов, основател на TeachMe, Смарт час, 15.03.2021

20:30 | 15 март 2021
Автор: Магдалена Иванова

Платформа за онлайн обучение изкарва частните уроци на светло. Това стана ясно от разговора с Ален Паунов, основател на TeachMe, в предаването „Смарт час“ с водещ Живка Попатанасова.

По думите на Паунов няма причина частните уроци да са в сивия сектор, но това в не малка степен е така заради бюрократичната тежест.

Гостът обясни, че TeachMe е платформа за онлайн обучение, която се фокусира върху специфична методика за качествено провеждане на онлайн уроците.

„Една от основните ни мисии е да помагаме за създаване на интересно съдържание, как да правим красиви презентации, наблягаме на качеството на учебното съдържание онлайн“.

„В момента развиваме методика за работа с деца със специални нужди в онлайн среда“, каза още Паунов.

Според Ален Паунов онлайн формата остава завинаги част от обучението.

„Сред ключовите фактори за успешно усвояване на знанията и уменията във виртуалното пространство са стремежът да ангажираме и задържаме вниманието на децата, камерите да бъдат пуснати и да се представят красиви и интересни материали“, каза още основателят на TeachMe.

Ален Паунов смята, че книгата започва да губи значението си за човечеството и следващите поколения ще имат съвсем други форми на обучение.

„Един от най-сериозните проблеми в образователната система е намаляване бройката на учителите. Качественото образование е такова с индивидуален подход, трябва да се намалява бройката на децата в клас“.

Паунов обясни, че през платформата TeachMe  могат и да се провеждат онлайн консултации с учители.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Смарт час“ гледайте тук.