ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

Бъдещето: модулни сгради, Home office, крайградски къщи

Йорг Бахрен, директор „Проекти и инвестиции“, Re Rise; Маргрет Андреева, мениджър за България, Re Rise, ИмоТиТе, 19.07.2020

09:35 | 20 юли 2020
Обновен: 12:13 | 20 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Модулните сгради ще бъдат част от бъдещето ни. При тях всичко става по-бързо, по-екологично и въглеродно неутрално. Това заяви Йорг Бахрен, директор „Проекти и инвестиции“ в компания Re Rise, в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

Модулните жилища са много подходящи за осигуряване на подслон на бежанци, за студентски общежития и домове за възрастни. Строителният процес при тях е наполовина по-кратък, дори повече, обясни Бахрен, който взе участие в дискусията „На прага на следващите 20 г.“, организирана от сайта Imoti.net, част от Investor Media Group.

Пандемията от COVID-19 доведе до тенденция хората да се ориентират към къщи извън големите градове. Ще има интересно развитие в този сегмент на пазара. Това заяви Маргрет Андреева, мениджър за България в Re Rise и член на Управителния съвет на FIABCI - България.

През 2020 г. германската компания стартира дейността си в няколко източноевропейски страни. Специално за България се проучват различни възможности – основно инвестиции в развитие на проекти в жилищния сегмент, както и дългосрочни инвестиции, основно в офис сгради.

"Логистичните площи са един от печелившите сектори от пандемията. Като фонд ние сме отворени да разглеждаме и такива инвестиции в България", заяви Маргрет Андреева. Йорг Бахрен допълни, че страната ни има ключово географско местоположение, има достатъчно свободни терени и разходите за труд са ниски. Според него това е подходящо за изграждане на дистрибуторски центрове на компании като Amazon, Zalando и IKEA.

Коронавирусът ще доведе до огромна промяна в мисленето на хората и на бизнеса – в посока Home office, както и за осигуряване на повече пространство на служителите в съществуващите офиси. В Германия хората вече се насочват към апартаменти с повече стаи, за да могат да работят по-лесно от вкъщи, обясни Йорг Бахрен.

Ако преди няколко месеца търсенето беше към микро апартаменти, сега нуждата е за по-голямо пространство, допълни събеседникът.

Целия разговор вижте във видео материала.

Всички гости на предаването "ИмоТиТе" вижте тук.