Испания подпомага бизнеса и населението с 200 млрд. евро заради коронавируса

Половината от мерките, които представляват 20% от икономическата продукция на страната, са държавни кредитни гаранции за компании

21:01 | 17 март 2020
Обновен: 21:01 | 17 март 2020
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Испания обяви пакет помощи за бизнеса и населението на стойност 200 млрд. евро заради кризата с коронавируса. Испания вече е най-засегнатата от пандемията държава в Европа с над 11 хил. случая, предава Investor.bg.

Само за една нощ в Испания смъртните случаи се увеличиха със 182 до 491, което я превърна в страната с най-бързо нарастваща смъртност в света след Италия.

Още по темата

Какво става, ако хванете коронавирус

Половината от мерките, които представляват 20% от икономическата продукция на страната, са държавни кредитни гаранции за компании, а останалата част включва заеми и помощи за уязвими хора.

„Това са извънредни мерки без прецедент в демократичната история на страната ни“, коментира премиерът Педро Санчес на пресконференция, на която дистанционно присъстваха журналисти. "Искаме да защитим заетостта и искаме компаниите да знаят, че правителството ще им помогне", каза Санчес. „Никой няма да бъде оставен сам“, допълни той. 

Още по темата прочетете в Investor.bg.