С $65 млн. Роджър Федерер води класацията по рекламни приходи за годината

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 30.01.2019

20:40 | 30 януари 2019
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акцентът в поредното издание на предаването  Index Sport с водещи Александър Костадинов и Цветин Филипов, са парите, но не спечелени на терена или на спортното игрище, а извън тях.

Поредният казус пред Роналдо е делото за сексизъм, за насилие, предизвикано от Катрин Майорга, но той не пречи на Роналдо да бъде най-богатият спортист извън терена, който получава най-големи приходи от рекламни договори и права. "Въпреки последните проблеми, които се струпаха на главата на футболната звезда в последно време, повечето фирми, които го спонсорират и чиито продукти рекламира, не се оттеглиха от партньорството с футболиста", каза водещият Александър Костадинов. "Той е получил 47 млн. евро от рекламни права през изминалата 2018 г. Това не е най-голямата сума, която  е получил спортист в света от рекламни приходи, тъй като Роналдо е единственият футболист и то на 5 място в тази класация", уточни Костадинов. 

"Най-много пари от рекламни договори и права, при това извън корта, е тенис легендата, швейцарецът Роджър Федерер, който е спечелили 65 млн. долара през миналата година. Челните места в тази класация заема баскетболът", посочи още Костадинов.

Водещият Цветин Филипов измести фокуса на спортното предаване към територия, не толкова позната, където футболът не се измерва с пари, а със спасени животи, на мексикано-американска граница, в криминалната столица на света, Сиудад Хуарез. Футболът в малкия за Мексико град обединява до някъде хората, за да намали или прекрати войната на наркокартелите, която отнема живота и на обикновени хора, посочи Филипов.

Вижте повече във видео материала.