Търсите работа? Клубът на Барселона плаща най-добре

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 21.01.2019

20:40 | 21 януари 2019
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С началото на седмицата и след преминалия предимно на тенис вълна уикенд финансовите новини от света на спорта се зароиха с началото на новата седмица. Ако някой си търси работа в областта на футбола и се чуди към кой отбор да се ориентира, съветът на водещия Александър Костадинов, Bloomberg TV Bulgaria, който даде в предаването "Index Sport", е да се насочи към футболния клуб на Барселона.

Той е най-добрият работодател клуб в света, посочи Костадинов, като цитира данните, резултат от проучването на KPMG. Отборът е обявен за най-добър работодател в света, защото е преминал психологическата граница от 500 млн. евро за заплати годишно. През последната година официално са раздадени заплати на стойност 562 млн. евро - от домакина до най-добре платения професионалист. 

Костадинов припомни, че най-скъпо платеният футболист в тима е Лионел Меси.

След финансовия обзор на случващото се в редиците на големите европейски клубове водещият Цветин Филипов, Bloomberg TV Bulgaria, насочи вниманието към футболистите, хората, които създават радостта и забавлението на феновете на играта през всеки уикенд.

Името на белгиеца Еден Азар напоследък привлича вниманието във футболните медии - какво ще е бъдещето на футболиста стана повод за разгорещени дискусии. Ще остане ли в Челси или ще предпочете Реал Мадрид? По последни данни Челси е поставил цена за трансфера на Еден Азар от 120 млн. евро, съобщи Филипов.

Кои перспективи са най-вероятни за футболиста, както и повече от футбола и света на спорта - гледайте във видео материала.