Менделсон: Meta показва накъде върви компанията

Никола Менделсън, старши вицепрезидент, Meta Business Group

14:35 | 29 октомври 2021
Преводач: Силвия Грозева

Току-що излизаме от обща среща и вълнението е съвсем реално. Meta показва накъде тръгва компанията.
Показва и бъдещето, което искаме да изградим. Но мисията ни не се е променила.

Целта на Meta е да изгради метавселената, да продължи да позволява на хората да се свързват и да намират общности, да развиват бизнес така, както със семейството на приложенията на Facebook почти 20г.
Наистина отразява и решава въпроса с объркването, каквото мисля, че имаше заради името на компанията. То беше едно и също като най-голямото ни приложение.

Facebook започна като компания само с едно приложение, а сега имаме цяло семейство приложения и услуги в Instargam, WhatsApp и много други.
Meta обединява всички тях – тези приложения и технологии в един общ, нов бранд.

Horizon е социалната платформа, която ще направим за хората, където те ще създават и контактуват в метавселената.
В Horizon World можете да изграждане светове и ходите там заедно с вашите приятели и семейството, с колегите си. Да откривате нови места, където може би искате да се срещате или да играете. Да опознавате различни хора с различните си аватари. 

Horizon Home е ранната ни визия за домашното пространство в метавселената. 
Horizon Workroom, който вече работи е споделеното пространство за работа. Миналата седмица бях на една среща и мога да ви кажа, че усещането, че си на виртуална маса, особено днес, когато всички работим по-хибридно, е много различно от единствено двустранните контакти. Пред екраните, както сега с вас.
Усещате, че сте седнали на масата -. Обръщате се на ляво и на дясно според това откъде идва звукът. Усещането е много различно и подобрено. Истинско социално преживяване.