Super League: Брандовете се нуждаят от игра

Ан Хенд, директор на Super League Gaming

07:34 | 17 октомври 2021
Преводач: Силвия Грозева

Каква е връзката между развлекателния бизнес и света на гейминга?

Занимавала съм се с маркетинга на хиляди търговци по света. Ако използвам опита си днес, посланието ми би било, че всеки бранд без игра в метавселената, трябва сериозно да се замисли.

Това е начин да се свържеш с тези млади аудитории там, където са с тяхната страст, по органичен начин и да създадеш устойчива връзка с тях около бранда си, която преминава от дигитална към физическа.

Наистина това е модерният рекламен модел. Това е играта.

Аз играя мини игри. Вие, които наскоро купихте една рекламна платформа, сигурно мислите как да направите това преживяване органично. Как ще го направите?

Абсолютно. Bloxbiz е компания, която наскоро купихме и тя е свързана със 75 от топ игрите на Roblox, които достигат до 25 млн играчи месечно. Това е голям отпечатък за метавселената на Roblox.

Ние взаимодействаме главно по два основни начина с тези брандове.

Първият е включване на реклама в игрите. Докато си играете някоя игра, минавате покрай билборд. Все едно карате колата си по пътя.

Може да се направи и още. Наскоро се свързахме с Nickelodeon за едно ново предаване, което правят. Изпитвахме играта 10 дни. Реорганизирахме я около героите на новото предаване на Nickelodeon и за този период от 10 дни привлякохме 50 млн посещения в играта.

Освен това събрахме около 164 години разиграване само за 10 дни около тези обичани герои на Nickelodeon.

Разкажете ни за рекламата в игрите.

Има много негативна реакция към рекламата в социалните медии, много етични въпроси се задават по този повод. Как го преодолявате в игрите?

Голяма част от идеята на Super League винаги е била демократизиране на добрите игри. Имаме доста строг кодекс на поведение. Имаме около 5 млн регистрирани млади играчи на някои от собствените ни платформи. Много строго прилагаме този Кодекс.

Не лансираме продукти в тези игри. Само интегрираме преживяването, по-скоро го засилваме. Когато говоря за примера с Nickelodeon, има начин да отключиш забавни начини на игра и допълнителни ползи чрез това преживяване, което създаваме около героите.