Siemens очаква да построи високоскоростната железница в Египет за десетилетие

Леон Сулие, директор Siemens Mobility Близък изток и Африка

14:09 | 13 октомври 2021
Обновен: 08:01 | 14 октомври 2021
Преводач: Силвия Грозева

660 км трасе. В момента преговаряме с правителството на Египет как ще развива проекта. Проектът тече в момента и е за високоскоростни влакове от Червено до Средиземно море. Ще промени и ще се отрази на живота на много хора.

В момента преговаряме с правителството да ускорим проекта.

Графикът

Когато една страна развива високоскоростна железница, обикновено това отнема десетилетие или повече. В този случай ще го завършим  възможно най-бързо заедно с правителството на Египет и местните ни партньори.

Този проект променя правилата на играта не само за Египет, но и за целия регион. Има редица страни в Близкия изток, които в момента  планират високоскоростна железница. Говорят и за международни, трансгранични проекти.

Затова определено този проект носи промени.

Siemens ще го построи, ще го управлява и поддържа.

Каква част от превозите ще са пътнически?

Важно е да кажем, че проектът съдържа три части – високоскоростна жп линия, която свързва увеличаващото се население на Египет и столицата с големите градове между Средиземно и Червено море. Не всеки ще вземе влака между Средиземно и Червено море, ще пътуват между Кайро и Александрия по-бързо.

Второ, ще имаме пътнически влакове с голям капацитет в някои от най-трудните райони, в пустинята на Египет. Това означава, че ще могат да се ползват от всички. Ще имат двуетажни вагони за много пътници.

Когато няма пътници по маршрутите, линиите може да се използват за товарни превози.

Това е суецки канал на релси.