Gradient Investments: Apple, Microsoft и Google се представят феноменално

Джеръми Брайън, мениджър портфейл, Gradient Investments

22:00 | 28 юли 2021
Преводач: Силвия Грозева

И трите технологични компании – Apple, Microsoft и Google се представят феноменално. Тези цифри не са пик, те са прекрасни. Клиентите им се връщат масово. Всички имат силен ръст и тенденция за ръст. Това е просто реален, позитивен тренд.

Виждаме го от данните и на трите компании. Дори Microsoft да се търгува с лек спад, цифрите са наистина много силни. Акциите им го отразиха донякъде.

От гледна точка на фундаментите човек не може да иска повече.

Накрая ще има пауза. Най-голямата изненада щеше да е да пропуснат. Това щеше да е много по-друго. Като цяло обаче хората очакваха ръст. Може би не от такъв мащаб, но определено ръстът бе очакван.

Според нас за бъдещето е отново феноменално на база фундаментите. Всякаква корекция и обрат след това би ни накарал отново да купуваме, не да продаваме по никакъв начин.

Ако сте доставчик на Apple и Microsoft, ще се опитате да решите проблема, или ще загубите голям бизнес.

Така че накрая тези компании ще се справят. Те просто държат такъв голям дял. Ако успеят да издържат на другите трендове, например споменахте услугите на Apple – феноменален бизнес.. А при Microsoft са феноменални.. Тези неща всъщност им ускоряват бизнеса, изключително бързо.

Дори и недостигът на чипове да е краткосрочен проблем, основният фактор, който следим ние е все още много стабилен. Цифрите днес го показаха.