САЩ нанесе въздушни удари в Сирия и Ирак

Ритика Гупта, Bloomberg

22:13 | 28 юни 2021
Обновен: 22:15 | 28 юни 2021
Преводач: Петя Кушева

Американските въздушни удари по подкрепяните от Иран милиции в Сирия и Ирак станаха в деликатен момент.

Пентагонът казва, че нападенията са били насочени към възпиране на бъдещи атаки срещу интересите на САЩ в Ирак.

Новоизбраният ирански президент Ибрахим Раиси встъпва в длъжност през август. Той се възприема като човек, който ще заеме по-твърда позиция срещу САЩ.

Междувременно преговорите за съживяване на ядрената сделка с Иран се проточиха отвъд първоначалня график.

Трима републикански сенатори казват, че инфраструктурната сделка на президента Байдън отново е на дневен ред. Имаше опасение, че сделката може да се разпадне, когато президентът я обвръза със законопроект за по-високи данъци и разходи, на който републиканците се противопоставят.

Новият британски министър на здравеопазването Саджид Джавид каза, че иска страната да се нормализира веднага щом е възможно.

Джавид, бившият финансов министър замества Мат Ханкок. Ханкок напусна през уикенда, след като беше хванат прегрнал помощничка в кабинета си, което е в нарушение на насоките за социално дистанциране, за чието създаване е допринесъл самият той.

Bloomberg научи, че UBS ще разреши на две-трети от служителите си да имат постоянен хибриден модел на работа от дома и офиса. Това е опит на швейцарската банка да бъде по-конкурентоспособна при набирането на персонал. Много американски банки са приели по-твърд подход.

Сериозен удар върху операциите на Теsla в Китай. Правителството разпореди да бъде проверен проблем с безопасността на почти всички превозни средства, които е продал производителят на електрически автомобили. Това са повече от двеста осемдесет и пет хиляди автомобили.

Китайските регулатори казват, че системата за автопилот на Тesla може да бъде активирана автоматично.

Глобални новини 24 часа в денонощието на Блумбърг Quicktake. Аз съм Ритика Гупта. Това е Bloomberg.