Какви ползи носи децентрализацията на NBA

Спенсър Динуиди, основател и изпълнителен директор на Calaxy

11:30 | 21 юни 2021
Обновен: 12:38 | 21 юни 2021
Преводач: Антон Груев

В развлекателната индустрия основният капитал и източник на стойност са хората. И феновете искат да се доближат възможно най-много до тях. В някакъв бъдещ момент вероятно ще може да купувате акции на хора. Но в момента това не е възможно и законите за сигурността са една от причините.

Затова искаме да предприемем тази малка стъпка и да създадем екосистема изградена върху технология от следващо поколение, чрез която да вървим към такова бъдеще стъпка по стъпка.

Като пионер в тази област се сблъсках с доста трудности. Беше трудно, но поради скорошния ръст в цената на криптовалутите, много хора започнаха да се интересуват от тях. И нещо, което преди се смяташе само за начин за печалба се превърна в нещо по-голямо.

Демократизацията и децентрализацията на нещо като договорите на спортистите позволява достъп на феновете, осигурява им срещи със спортистите и други подобни бонуси.

Всички те обикновено не се свързват и не са включени в обикновените спортни договори. Това носи ползи както на феновете, така и на спортистите. В крайна сметка и двете страни са доволни, а като организация NBA също печели от това.