Отделен клас актив ли са колекционерските картични, част 1

Кен Голдин, основател на Goldin Auctions

18:00 | 16 юни 2021
Преводач: Кирил Петков

Аз събирам колекционерски картички. Това води повечето хора, които съм срещнал през живота си до заключението че съм загубеняк. Вместо да се виждам с приятели или да ходя на срещи, аз работех. И през август продадохме картичка за 3,9 милиона щатски долара, което я превърна в най-ценната картичка, продавана някога.

Аз съм Кен Голдин, основател и председател на Goldin Auctions.

Goldin Auctions е най-голямата платформа в света за колекционерски спортни стоки, картички и сувенири.

Участвам в този бизнес от около 43 години. От 12-годишен.

Обещах ви да ви покажа доста готини неща от Golden Elite. Радвам се да ви покажа Уагнер. Това е Светият граал. Най-известната колекционерска картичка в цял свят.

Това е Мики Мантъл от 1952 г. Една от иконичните картички на хобито.

Това е новашката картичка на Джаки Робинсън, известен с преминаването на дискриминационната бариера в спорта през 1947 г.

Лука Доншик е невероятно популярен. Смятат го за бъдещото лице на Националната баскетболна лига. Има само 10 от тези.

Общо тези 4 картички струват от $6,5 милиона до $9 милиона, в зависимост колко се разгорещят наддаващите. Четири картончета. Невероятно.

Goldin се разрасна много през изминалите няколко години, особено през последната.

По време на Covid-19 локдауна всички ни обхвана носталгията. Хората преровиха старите колекции, за да се занимават с нещо вкъщи. През този период компанията ми продължи да чупи рекорди с високи цени и, както знаете, всеки нов рекорд привлича нови колекционери на пазара.

Колекционерските картички се пускани в кутии или пакетчета и не знаете какво ще намерите. Често кутията може да е много скъпа. Сега има събития, наречени брейкове. Можете да участвате в брейк на живо.

2021 първа серия Topps Baseball.

Търсим подписани картички, търсим новашки картички. Да видим..

До 12 души може да се включат. Някой от тях ще отвори кутията пред голяма публика онлайн. Така можете да споделите преживяването на разопаковането докато си мислите какво искате от пакета.

О, това е Майк Пиаза.

Това прави хобито достъпно, така че повече хора да участват. Прави го социално, защото всички се надяват някой да отвори хубава картичка. Донякъде наподобява Sports Bank. Но независимо дали картичката е 100 долара или 100 хиляди, няма да разберете докато не отворите пакетчето.